Sam ♂

Dit is de Lotharinger konijn Sam.

Hij is 4 jaar oud.

goor-konijn

Een mannetjes konijn noem je een rammelaar.

De klein Lotharinger is een zeer vriendelijke konijn met een speels karakter. Hierdoor is dit konijn uitermate geschikt om te houden als huisdier voor kinderen.
De klein Lotharinger komt uit Nederland, hier is het ook een populair huisdier. Het konijn is een kruising tussen de grote Lotharinger, de Papillon en de Kleurdwergen.
Een klein Lotharinger heeft een gemiddeld gewicht van 2,5 kilogram en levensverwachting van circa 8 jaar. Een klein Lotharinger is te herkennen aan gestrekte lichaamsbouw, brede wangen (vooral bij rammen) en de oren van ongeveer 10 centimeter lang.
Het Lotharinger konijn heeft een mooi opvallende vacht. Hij heeft een bijzondere zwarte tekening op een stralende witte pels. Op zijn kop heeft hij rondom zijn oog een vlindervormige zwarte vlek. Hij heeft zwarte wangstippen en zwarte oren. Verder heeft hij een aalstreep, die loopt van achter zijn oren tot aan zijn staart.
Verder hebben ze aan de zijkant verschillende zwarte stippen. Het mooiste is als de stippen elkaar niet raken en mooi rond en zwart zijn zonder witte haren of witte vlekjes erin.
Het is een kleinere variant van de groot Lotharinger. Deze weegt minimaal 5 kilo.